Sık Sorulan Sorular

İmplant tedavisi ne kadar sürede tamamlanır?

Hastanın genel sağlık durumu ile birlikte dişsiz bölgedeki kemik ve dişeti yeterliliği tedavinin sürecini belirler. Hekim değerlendirmesi ile ortalama 3-4 ay olan iyileşme sürecinin beklenmesi veya diş çekimini takiben yerleştirme ve implant yerleştirilmesinden hemen sonra üst yapılarının uygulanması şeklinde olabilir.

İmplant markası önemli midir?

Bugün dünya diş hekimliğinde, yıllar süren araştırma, geliştirme çalışmaları sonucunda kullanılan çok sayıda implant markası mevcuttur. Ülkemizde de, tüm dünyada kullanılan implant sistemleri yıllardır uygulanmaktadır. Az sayılmayacak bir süreden bu yana da kendi markalarımız üretimlerini sürdürmektedirler.

İmplantlar, canlı bir doku içine yerleştirilerek, biyolojik olarak görev yapmak üzere uygulanırlar. Bu nedenle, mutlaka klinik sonuçları alınmış ve kanıtlanmış sistemler hekim tarafından uygulanıyorsa burada düşük kalite veya kalitesizlikten söz edilemez. Ancak yasadışı ve uygun olmayan implant sistemlerinden korunmak için de öncelikle hekimin sonra hastanın, kullanılacak olan yerli veya yabancı implant sistemini, tüm dünyada standardize edilmiş kriterleri taşıyıp taşımadığı konusunda sorgulamaları gereklidir.

İmplantlar her dişsizliğin çözümü müdür?

İmplantlar, kaybedilen dişin çevresindeki dişlere herhangi bir işlem yapılmadan dişsizliğin giderilmesinde, arka bölgedeki dişlerini kaybetmiş, sabit protez için destek bulunmayan durumlarda destek sağlamak için, her türlü harekette ağız içinde tutunması zorlaşmış tam protezlere destek olmak amacıyla, psikolojik ve fizyolojik nedenlerle hareketli protez kullanamayan hastalarda alternatifsiz uygulamalardır.

Günümüz sosyal insanı kaybettiğinin birebir yerine konulmasını arzuladığı için eksik dişlerin alternatifi de implantlardır. Ve öncelikle dişlerin kaybedilmemesi, elde olmayan nedenlerle kaybedilen dişlerin de implantlarla telafi edilmesi diş hekimliğinin temel tedavi prensipleri arasına girmiştir.

Eklem rahatsızlıklarının tedavisi mümkün mü?

Rahatsızlığın türü ve şiddetine bağlı olarak tedavileri karışık ancak mümkündür. Çok ileri durumlarda, cerrahi işlemler gerekebilir. Günümüzde, eklemlerin cerrahi tedavisi oransal olarak çok düşük seviyelere inmiştir. Tüm medikal tedavilerde olduğu gibi olabildiğince koruyucu yaklaşımlarla, rahatsızlıkların en başında önlenmesi veya tedavi edilmesi söz konusudur.

Çene eklem tedavisi nedir?

Çene problemlerinin en çok görülen çene eklemi (teporomandibuler eklem) ile ilgilidir. Bu eklem, alt çeneyi kafatasına bağlar, alt ve üst çenenin açılıp kapanmasını ve çiğneme ve konuşma işlevini sağlar

Ağzın açılıp kapanması sırasında ağrı, sesler, çenenin doğrusal bir düzlem üzerinde değil yanlara kayarak açılıp kapanması veya kapanamaması gibi zorluklar çene ekleminde bozuklukların göstergesidir.

Bu bozukluklar sıklıkla, baş ve boyun ağrıları ve bazı durumlarda diş hassasiyeti ile birlikte seyreder.

Hakettiğinizi almanız için çalışıyoruz

Hastalarımıza hak ettikleri gülümsemeleri vermek için çalışıyoruz